CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Alzheimer » Creier

Alzheimer - cind bunicii devin bebelusi

Debutul bolii este lent si greu de localizat in timp.Pe masura ce boala avanseaza suferindul devine dependent de cei din jur . Semnele caracteristice aparitiei bolii sunt :

          - diminuarea progresiva pina la pierderea totala a memoriei . Bolnavul uita numere de telefon , propria adresa , numele unor persoane apropiate .

          - pierderea treptata a indeminarii uzuale cum ar fi imbracatul,incheierea nasturilor,spalarea mainilor,dintilor,legatul sireturilor,etc .

          - instalarea starii de "lentoare in judecata" . Bolnavul da cu intirziere raspunsurile logice sau devine incapabil sa o faca , pierde capacitatea de a folosi banii ca valoare de schimb, nu se mai imbraca in ton cu sezonulsau cu ocaziile mai deosebite .

          - pierde incet-incet orientarea in timp si spatiu, pleaca de acasa fara o destinatie precisa , uita drumul de intoarcere , rataceste prin locuri necunoscute .

          - uita denumirea unor obiecte banale din preajma sau inventeaza noi nume

          - trece foarte usor de la o stare afectiva la alta ( de la ris la plins sau invers , de la un sentiment de iubire la ura , etc ) .

          - dintr-un om calm,intelegator , cumpatat devine indiferent , apatic sau irascibil . Se izoleaza de cei din jur , refuza sprijinul lor , ii jigneste  .

Enumeram citeva practici naturiste  in mentinerea calitatii vietii bolnavului pe o perioada cit mai lunga de timp :

Dietoterapie : o alimentatie sanatoasa bazata pe legume si fructe , nelipsita total  de proteine animale ( in special peste ) , reducerea produselor bogate in grasimi intens sarate sau conservate cu ajutorul unor aditivi daunatori

Suplimente nutritionale : pentru aportul in saruri minerale se vor prefera cele bogate in magneziu , iar pentru vitamine cele bogate in vitaminele A,C,E si din complexul B

Fitoterapie : preparatele pe baza de Ginseng sunt protectoare ale celulelor nervoase dar si stimulante ale activitatii cerebrale . Ginsengul nu este indicat persoanelor care au si hipertensiune arteriala importanta, cu insuficienta cardiaca sau cu suferinte pancreatice severe .

Aromaterapie : se practica prin vaporizarea sub forma de aerosoli a uleiurilor esentiale in camera bolnavului . Uleiul de rozmarin stimuleaza activitatea mentala  , iar cel de levantica  calmeaza starile de agitatie si de neliniste .

Bolnavul nu trebuie lasat sa duca o viata inactiva , sedentara.Trebuie antrenat in plimbari zilnice , in discutii cu teme cit mai variate , ca exercitiu al mintii .Suferinzii vor fi supravegheati indeaproape de membrii familiei .


Acest articol a fost vizitat de 1229 ori