CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Impotenta » Organe genitale

Care este diferenta intre impotenta , infertilitate si sterilitate

Termenii infertilitate, sterilitate şi impotenta sau disfuncţie erectilă pot fi interconectati şi confundati uneori. Edevărul este că toate aceste conditii sunt unice în sine. Bărbaţii ar trebui să cunoască diferenţa dintre cele trei condiţii, deoarece la un moment dat se pot confrunta cu macar una dintre dintre acestea.

Sterilitatea

Majoritatea barbatilor cred că a fi steril este similar cu a fi infertil. În timp ce ambele condiţii înseamnă că exista o problemă in a concepe copii, la ambele exista o diferenta majora. Când un om este steril, înseamnă că posibilitatea lui de a avea un copil este zero. Sterilitatea apare atunci când nu există nicio productie de sperma, adica nu există nicio şansă de a reproduce sexual.

Sterilitatea este foarte limitată la sistemul de reproducere. Atunci când apar daune la nivelul venelor din testicule sau alte probleme testiculare, acestea ar putea provoca sterilitate. Problemele hormonale pot cauza, de asemenea, sterilitate la barbati. Semne ale unor probleme hormonale pot fi vedere înceţoşată, insomnie, temperament scurt, slabirea muschilor si testicule mici sau moi.

Diagnosticul de sterilitate este dat după o examinare amănunţită efectuata de către un medic specialist.

Infertilitatea

Când un barbat este infertil, nu inseamna ca acestea este steril şi nu poate să aibă un copil, ci mai degrabă că există un motiv sau o problemă care ii reduce capacitatea de a concepe. Infertilitatea poate fi legată de o tulburare de sperma, care pot include cantitatea de sperma produsa, motilitatea spermei, si chiar şi forma spermei.

Alternativ, infertilitatea poate sa nu aiba legatura cu sistemul de reproducere, ci să apară din cauza stresului, vârstei, condiţiilor imunitare, bolilor cu transmitere sexuala, stilului de viaţă sau alţi factori. Cauzele de infertilitate pot fi descoperite prin intermediul testelor şi analizelor materialului seminal pe o perioadă de timp. Majoritatea barbatilor experimenteaza infertilitate datorita unei probleme numita varicocela, care poate apărea atunci când venele de pe testiculele unui barbat sunt prea mari. Venele pot crea căldură în testicule şi pot afecta calitatea şi chiar forma spermei.

Alte motive comune pentru care barbatii au o problema cu sperma lor:

  1. au suferit vătămări la nivelul sistemului lor de reproducere care afectează cumva mişcarea spermatozoizilor.
  2. boli cum ar fi fibroza chistica pot cauza infertilitate.
  3. abuz de droguri - inclusiv ţigări, alcool şi alte droguri
  4. problemele de mediu
  5. medicaţie

Impotenţa

Impotenta este incapacitatea de a vedea un act sexual complet. În termeni mai clari, aceasta înseamnă că un barbat nu este în măsura sa menţina o erecţie.

Impotenţa, numita de asemenea si disfuncţie erectilă, este extrem de frecventa la barbati, cu un procent estimat de 2.3 milioane oameni afectaţi numai in Marea Britanie. Din păcate, majoritatea barbatilor nu cauta tratament pentru impotenta lor, chiar dacă aceasta fectiune este foarte tratabila.

Care sunt cauzele impotenţei masculine?

Cauza impotentei poate fi data de mai multi factori care pot fi controlati, cum ar fi stresul, lipsa de somn, anxietate, probleme de relatie si abuzul de anumite substante.

Există, de asemenea, probleme medicale care pot provoca impotenta, inclusiv:

  1. medicaţia
  2. hipertensiunea arterială
  3. colesterol ridicat
  4. rănire
  5. boli neurologice

Impotenta este extrem de tratabila atata timp cat oamenii apeleaza la un medic pentru a se stabili cauza si medicatia corecta. Deoarece o erectie este cauzata de fluxul de sange de la nivelul penisului, majoritatea tratamentelor sunt orientate spre cresterea fluxul de sânge în penis.

Impotenta si libidoul scazut

Barbatii isi vad virilitatea ca o măsură a masculinităţii lor, astfel impotenta, scaderea libidoului, sterilitatea şi performanţa slabă în dormitor sunt lovituri zdrobitoare ale ego-ului si imaginii de sine.

Libidoul poate fi pur şi simplu definit ca o unitate sexuală, iar impotenta este incapacitatea de a atinge sau menţine o erecţie. Barbatii care au probleme în pat pot suferi numai de impotenta, dar nu si de libido scazut, în timp ce bărbaţii cu libido scazut pot fi pur şi simplu neinteresati de sex, dar fara a avea probleme legate de potenta.

În ambele cazuri, cauza poate fi un nivel de testosteron scăzut datorat procesului de imbatranire, medicamentelor, sau dezechilibrului hormonal. Testosteronul este un androgen primar, în principal responsabil pentru dezvoltarea caracteristicilor secundare masculine, cum ar fi o voce profundă, păr facial (şi oriunde în altă parte), mărul lui Adam pronunţat, dezvoltarea musculară şi numeroase alte caracteristici sexuale secundare, inclusiv extinderea dimensiunilor penisului şi întunecarea scrotului.

Nivelul de testosteron este direct legat de apetitul sexual. Prin urmare, barbatii care se afla in jurul varstei de 20 de ani (momentul în care nivelurile de testosteron sunt maxime) sunt în măsură să aiba o erectie mai des şi pentru perioade mai lungi de timp decât cei de 50-60 de ani (atunci cand nivelul de testosteron în sânge este la cel mai scazut nivel).


Acest articol a fost vizitat de 1549 ori


Recomandari Produse Naturiste pentru Care este diferenta intre impotenta , infertilitate si sterilitate
Panax Ginseng
Panax Ginseng
Supliment alimentar cu extract din radacina de Ginseng corean, fortifica sistemul imunitar, regenere
60.39  RON
Protect 4Life
Protect 4Life
Supliment alimentar pe baza de frunze de Ginkgo biloba si principalii antioxidanti. Are rol benefic
41.87  RON
VitalMan
VitalMan
Supliment alimentar 100% natural care imbunatateste performantele sexuale, are efect afordisiac, cre
60.39  RON
Mega Zinc
Mega Zinc
Zincul este un mineral important deoarece el mentine integritatea celulelor, regleaza procesele meta
37.2  RON