CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Coxartroza » Sistemul Osos

Cum se manifesta coxartoza - simptome si complicatii

Factorii care provoacă  daune la nivelul articulatiei şoldului?

 
Frecarea şi miscarea fără durere a articulatiei soldului indica faptul ca respectivul cartilaj articular de pe capul femural şi acetabul este intact. O varietate de factori pot cauza uzura sau deteriorarea stratului de protectie al cartilajului, printre care si coxartroza.

In acest caz trebuie sa fie luati in considerare anumiti factori:
• Uzura cartilajului articular din motive inexplicabile (artroza idiopatică);
• Inflamaţia articulara (artrita cronică, reumatism);
• Displazia de sold ereditara;
• Probleme circulatorii la nivelul capului femural (cu tulburări metabolice sau accidente);
• Solicitarea incorectă sau suprasolicitarea articulatiei şoldului ca urmare a muncii sau a unei activităţi sportive.
• Excesul de greutate este privit ca un factor negativ in dezvoltarea si progresia coxartrozei

 
Progresia coxartrozei

 
În cazul unui sold cu articulaţii sănătoase, cartilajul articular formează o suprafaţă netedă şi, astfel, frecarea între suprafeţele articulare este menţinută la un nivel minim. În caz de coxartroze, cartilajul articular îşi pierde din elasticitate, deşi bolnavul nu este constient de acest lucru. Suprafaţa de cartilaj devine dura în acele zone supuse celor mai mari sarcini şi, de-a lungul timpului, se extinde. In acest caz suprafeţele osoase ale articulatiei se freca unul impotriva celuilalt, ducand în cele din urmă la deformarea capului femural şi a acetabulului.

 
Durerea şi mobilitatea restricţionată

 
În cazul în care suprafeţele articulare se freacă unele de altele, fără un strat protector pentru cartilaj, acest lucru va duce la durere; iniţial durerea apare doar atunci când articulatia este solicitata, însa de-a lungul timpului, durerea este din ce în ce mai experimentata si atunci când articulatia nu este suplicitata, în special pe timp de noapte. Cea mai experimentata durere este in zona abdomenului, dar poate, de asemenea radia si in partea din fata femurului.
Durera şi tensiunea musculara consecventa vor compromite starea articulatiilor de la nivelul soldului. Deoarece articulatia soldului joacă un rol-cheie, în special în activitatile de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos şi şezutul, suferinzii sunt din ce în ce mai limitati in desfasurarea acestor activitati zilnice si experimenteaza o calitate a vieţii diminuată. Chiar si punerea sosetelor sau a pantofilor, urcatul pe scari sau ridicatul din pat pot deveni o provocare.
 
Activarea artrozei poate fi declanşata, fie intermitent, fie de sarcini specifice: iritaţie permanenta a articulatiei care rezulta in inflamaţie a capsulei articulare, edeme ale ţesutul din jur şi colectarea de lichid în articulatii (efuziune).
 
În funcţie de natura durerii experimentata, medicul curant va încerca la început metode conservatoare pentru a usura durerea. Acestea includ medicamente anti-inflamatorii, fizioterapie, băi şi impachetari. Aceste metode ajuta la reducerea durerii si imbunatatirea mobilitatii articulare. Cu toate acestea, nu există în prezent nicio modalitate sigură de a recrea un strat de cartilaj intact si de a vindeca artroza. Astfel, dacă toate măsurile conservatoare nu usureaza durerea, suferinzii pot fi ajutati cu o înlocuire a articulaţiei bolnave cu ajutorul unei endoproteze de şold.

 
Fractura gatului femural

 
Structura osoasa a multor oameni de varsta inaintata nu mai este la fel de stabila cum a fost odata, de exemplu din cauza osteoporozei. În consecinţă, o scădere a masei osoase poate provoca fractura de col femural cu mai multă uşurinţă: osul femural se rupe in cel mai slab punct al sau - la nivelul colului femural chiar sub capul femural. În astfel de cazuri, intervenţiile chirurgicale pentru endoproteze de sold sunt frecvent efectuate, de multe ori fiind implantata numai o endoproteza parţială.

 
Structurata articulatiei soldului
 
Articulaţiile şoldului fac legătura dintre trunchi şi picioare si facilitează o gamă largă de miscari. Structura lor permite aplecarea, intinderea sau rotirea picioarelor noastre. Aceste mişcări, în esenţă, ne permit sa mergem, sa alergam şi sa stam jos.

 


Acest articol a fost vizitat de 1087 ori


Recomandari Produse Naturiste pentru Cum se manifesta coxartoza - simptome si complicatii
Joint Protex
Joint Protex
Supliment alimentar 100% natural pentru articulatii. Este o solutie eficienta si naturala in dureril
126.4  RON
Joint Protex Forte
Joint Protex Forte
Supliment alimentar complex pentru articulatii. Compozitia sa 100% naturala are rol de a reface artc
170.48  RON
Shark Aid
Shark Aid
Supliment alimentar cu cartilaj de rechin, benefic in inhibarea dezvoltarii tumorilor maligne si bel
126.28  RON