CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Somnilocvie » Creier

E rau ca vorbesc in somn ?

In timpul somnului organismul ia o pauza  pentru a se reface , de aceea vorbitul in acest timp  este perceput , de multe persoane , drept o ciudatenie .  Din punct de vedere medical  este considerat o tulburare a  somnului si se numeste somnilocvie .  Fie ca este vorba despre citeva sunete  , citeva cuvinte sau discursuri intregi  , fie ca spui cuvinte inteligibile  pentru cei care asculta sau totul pare o mormaiala  fara sens , dar nu-ti amintesti nimic a doua zi de dimineata , specialistii iti vor pune acelasi diagnostic  : somnilocvie . Tulburarea presupune faptul ca poti vorbi in mai multe reprize in aceiasi noapte , ca poti vorbi de unul singur , dar poti sa si reactionezi la intrebari ( insa fara sa dai raspunsuri coerente )  si ca vorbitul in somn poate aparea in fiecare noapte  sau ocazional .  Din punct de vedere statistic , in jur de 4 % din adulti  vorbesc in somn , iar aceasta manifestare  este de obicei ereditara .

Oboseala este cauza

Sunt persoane care vorbesc in somn doar cind s-au culcat foarte obosite  , la ore tirzii , sau dupa ce au consumat excitante precum cafeaua .  De obicei o mormaiala de neinteles este forma lor de exprimare . Episoadele sunt in general scurte , cam de 30 secunde , si se pot repeta pe durata somnului . Explicatia ? Organismul nu este suficient de relaxat , dupa o perioada in care ai incercat sa-i fortezi limitele  , in ciuda nevoii firesti de somn . Prin urmare organismul tau nu-si mai poate controla la fel de bine procesele  neurologice ,  astfel incit sa le inchida  pe toate in acelasi timp .

Copii fericiti zimbesc

Cei mai vorbareti in timpul somnului sunt , potrivit statisticilor , copii . Acestia pot ginguri , pot spune cuvinte , pot plinge , ride sau zimbi  in timpul somnului .  La sugari , in loc de cuvinte , limbajul este format din gingureli , zimbete si plinsete , care le indica exact parintilor daca micutul este fericit sau daca , din contra , are vreun disconfort . De aceea cind sunt fericiti , sugarii zimbesc in somn .

Lunaticii vorbesc mai mult

Somnambulii , adica cei care merg prin casa  in timpul somnului , sunt mult mai predispusi decit restul  sa tina adevarate discursuri in timp ce dorm , ba chiar pot sa si cinte si sa nu-si aminteasca nici-o astfel de manifestare , dimineata , dupa ce se trezesc . Dar si anxietatea crescuta in anumite perioade favorizeaza vorbitul in somn .

Vise care ne tradeaza

Actiunea din visele noastre poate fi traita atit de intens , incit sa spunem cu voce tare , in timpul somnului ,  si replicile pe care le dam in timp ce visam . Dincolo de faptul ca ne putem deranja perechea , acest lucru nu este periculos pentru sanatate , fiinca somnul nu este perturbat . Totusi , vorbele din spatele somnului pot fi exprimarea unor probleme care ne preocupa si in viata reala , deoarece atunci cind dormim , adoarme si constiinta si este la putere subconstientul , care nu mai poate fi controlat cu luciditate . Prin urmare , vorbele din timpul somnului ne pot trada intentii si dorinte , desigur intr-o forma simbolica .

Tipetele , semne de alarma

Cind vorbitul in timpul somnului  nu se limiteaz adoar la rostirea cuvintelor , ci te manifesti in mod frecvent tipind si apoi te trezesti cu stare intensa de panica  sau plingind , poate fi vorba despre o tulburare a somnului mai grava decit somnilocvia , numita pavor nocturn . Spre deosebire de vorbitul in somn , care nu se trateaza cu terapie , ci prin crearea unor rutine precum dormitul la aceiasi ora , pavorul nocturn necesita terapie psihologica , fiindca afecteaza calitatea somnului si , pe termen lung , se asociaza cu depresia .


Acest articol a fost vizitat de 1805 ori