CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Cistita » Organe genitale

Infectia vezicii urinare - Simptome si factori de risc

Dacă aţi avut vreodată  oricare dintre aceste simptome de cistita probabil ca v-ati confruntat cu o cistita a vezicii urinare, adica o infectie a vezicii urinare:

 • disconfort sau arsuri in timpul urinarii.

 • urinari frecvente (mai frecvent decât în ​​mod normal).

 • urină tulbure.

 • urina inchisa la culoare sau urat mirositoare.

 • dureri în partea inferioară a abdomenului şi in spate.

 • o stare generală de rău.

Cistita este o inflamatie comuna a vezicii urinare cauzata de infectii sau iritatii. Cistita vezicii urinare nu este întotdeauna rezultatul unei infecţii. Există unii factori de risc, cum ar fi sexul (femeile au cistita mult mai frecvent decât bărbaţii), precum şi condiţiile de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, care nu se pot schimba. Se poate reduce incidenţa simptomelor de cistita prin reducerea sau eliminarea factorilor de risc care sunt sub controlul nostru. În general, implica schimbarea stilului de viata. Următoarea este o listă de modificări pe care le puteti face pentru a reduce riscul de cistita:

• Reducerea sau eliminarea cafeinei (provoacă iritaţii ale tractului urinar).

• Reducerea sau eliminarea mancarurilor picante, care pot irita vezica urinara.

• Adresarea catre medic sau farmacist referitor la medicamentele care pot irita vezica urinara sau pot provoca retenţie urinară. În cazul în care sunt disponibile alternative, se poate solicita schimbarea medicatiei.

 • Renuntarea la fumat. Nicotina este excretata prin rinichi şi este o sursă mare de iritare a vezicii urinare.

 • Eliminarea parfumurilor, sapunurilor, pudrelor sau spray-urilor de igienă.

 • Modificarea metodelor de igienă personală. E. Coli este o sursa primară de simptome infecţioase ale cistitei. Bacteriile se găsesc în intestine şi sunt introduse frecvent la nivelul tractului urinar prin contaminare în timp ce se efectuează igiena personala. Femeile pot ajuta la reducerea contaminării prin curăţarea din faţă către spate după toaleta.

 • Incidenţa simptomelor cistitei creşte odata cu frecventa relatiilor sexuale. Golirea vezicii urinare înainte şi după actul sexual poate reduce acest risc.

 • Folosirea unei diafragme sau a unui prezervativ pentru contracepţie creşte simptomele cistitei. Dacă frecventa acestei afectiuni creste, e bine sa se ia in considerare o altă formă de contracepţie, dacă este posibil.

 • Un cateter urinar poate introduce bacterii in vezica urinara permitandu-le sa calatoreasca pana la la nivelul uretrei (şi apoi al vezicii urinare). Dacă este nevoie de un cateter urinar, se recomanda extra prudenţă pentru personale care se ocupa de îngrijirea şi curăţarea acestuia.

 • Pentru diabetici, monitorizarea minuţioasă a zahărului din sânge va împiedica zahărul sa fie prezent în urină şi sa ofere un mediu propice pentru dezvoltarea de bacterii. Simptomele cistitei sunt foarte reduse la pacientii cu diabet zaharat atunci cand nivelul de zahăr din sânge este mentinut la o valoare normala.

 • Stari care nu permit golirea completa a vezicii urinare, cum ar fi sarcina, pietrele la rinichi si o prostata marita la barbati pot permite inmultirea bacteriilor in urina neeliminata determinand aparitia cistitei. Se pune foarte mult accent pe revenire, pana cand urina va fi complet eliminata.

• Consumul de multe lichide (apă in cea mai mare parte) pentru a ajuta eliminarea bacteriilor din vezica urinara.

 • Pentru a reduce simptomele cistitei se poate bea un pahar de apa cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu în ea. Bacteriile nu agreaza acest mediu.

 • Consultarea medicului pentru simptome de cistita care nu se rezolva. Este posibil sa fie nevoie de tratament antibiotic pentru a trata complet cistita vezicii urinare.

Atunci când o infectie bacteriana este vinovata pentru aparitia simptomelor de cistita, medicii vor prescrie de obicei, o repriza de antibiotice pentru a trata aceasta afectiune. Antibioticele se vor administra asa cum sunt prescrise, pentru câteva zile. De multe ori încep să apara ameliorari după câteva doze de antibiotice, dar este important sa se utilizeze întreaga cantitate prevăzută pentru a se asigura că infecţia a dispărut complet.

Orice femei care experimenteaza probleme frecvente ale aceastei condiţii ar trebui să discute cu medicul ei. Uneori, trebuie sa fie utilizat un tratament mai invaziv, în cazul în care o femeie nu este în măsură să ţină aceste infecţii departe. Cistita poate fi, uneori, tratata chiar şi prin folosirea unor remedii perfect naturale.


Acest articol a fost vizitat de 866 ori