CATEGORII
Pentru Artere   
Pentru Articulatii   
Pentru Bila   
Pentru Caile respiratorii   
Pentru Cap   
Pentru Coloana vertebrala   
Pentru Colon   
Pentru Corp   
Pentru Creier   
Pentru Ficat   
Pentru Gat   
Pentru Gura   
Pentru Inima   
Pentru Intestin   
Pentru Membre inferioare   
Pentru Nas   
Pentru Ochi   
Pentru Organe genitale   
Pentru Pancreas   
Pentru Piele   
Pentru Plamani   
Pentru Prostata   
Pentru Rinichi   
Pentru Sistemul Circulator   
Pentru Sistemul Osos   
Pentru Stomac   
Pentru Tract respirator   
Pentru Ureche   
Pentru Vezica urinara   
Noni Sirop
Home » Tratamente naturiste » Torticolis » Gat

Torticolis - decontractati gatul si preveniti recidiva

1. In toate cazurile se ia arnica 9 ch si lachnantes 5 ch , trei  granule alternativ , la fiecare trei ore .

2. Daca torticolisul a aparut ca urmare a unui curent de aer rece luati aconitum 15 ch cinci granule  la primele simptome . Se repeta administrarea  de 3 ori in 24 ore .

3. Daca torticolisul recidiveaza o data cu menstruatia  luati actaea racemosa  15 ch , 5 granule la primele simptome  . Repetati administrarea de trei ori in 24 ore .

Recomandari de prevenire :

     - faceti un masaj blind cu miscari circulare aplicind o presiune usoara .. Incepeti cu zona cea mai dureroasa , pentru a debloca energiile vitale . Un preparat care sporeste efectul binefacator este uleiul esential de arnica .

     - luati gelule cdin gheara diavolului( originala din Africa de Sud ) , si cu acizi grasi esentiali omega-3 . Sunt recomandate suplimente alimentare pe baza de cartilaj de rechin , colagen si oligoelemente pentru a intari coloane vertebrala .

     - stind pe scaun , cu spatele drept , intoarceti capul spre dreapta , inercind sa priviti in acelasi timp spre stinga ; mentineti pozitia 3-5 secunde . procedati la fel in sens invers . Repetati de 2-3 ori .Efectuati acest exercitiu de trei ori pe zi .

     - intindti-va corpul dimineata la trezire , inainte sa va ridicati din pat .

     - miscarile de extensie pe care le implica anumite sporturi ( bascht , volei ,tenis ) , practicate la un nivel moderat ar putea fi de mare ajutor in prevenirea afectiunii .

     - dormiti mai degraba pe o saltea tare  si pe o perna cu fulgi ( eventual ergonomica )

     - la serviciu dupa fiecare ora  de lucru la birou , luati o pauza , ridicati-va si faceti citeva rotatii cu capul , in ambele sensuri .

     - faceti o baie aromata calda . Stati in cada 15-20 minute  . Adaugarea de uleiuri esentiale ( rozmarin , migdale dulci , levantica , chiparos )  nu poate fi decit benefica in acest caz .

Simptomele provocate de un torticolis , indiferent de factorul determinant , se estompeaza in general in maximim trei zile , interval necesar pentru decontractarea muschilor  situati in partea superioara a spatelui. In cazul in care durerile persista peste 5 zile , sau daca revin de mai multe ori in timpul anului ,s-ar pute ca la originea problemei sa stea  un proces inflamator  ori o deficienta la nivelul vertebrelor cervicale .


Acest articol a fost vizitat de 6009 ori